Keittiösuunnittelu

Keväällä alkoi keittiökurssi, jonka tavoitteena oli suunnitella itse keittiö. Aihe kiinnosti minua jo ennen kurssia, mutta into vaan kasvoi kurssin alettua. Aloitimme kurssin keittiöön liittyvillä esitelmillä, joista sai todella paljon tietoa. Oman keittiön ideointi lähti pian käyntiin ja kohteeksi valikoitui ystäväni kerrostaloasunnon keittiö. Suunnitelmaa ei toteuteta.

Asiakas on 21-vuotias opiskelija. Asiakkaan kaksio on vuonna 1965 rakennetussa kerrostalossa Turussa. Asiakas laittaa keittiössä ruokaa, sekä syö. Myös vieraita on välillä syömässä, mutta yli 4-hengen ruokaryhmälle ei ole tarvetta.

Toiveena olisi saada keittiö nykyaikaiseksi. Tilaan kaivataan lisää järkevää säilytystilaa, laskutilaa, sekä valaistusta. Uudet uuni, liesi ja jääkaappi, sekä lisäyksenä liesituuletin ja astianpesukone, joita ei nyt ole. Lisäksi halutaan uusi ruokaryhmä. Lattiaa ei ole tarvetta vaihtaa tai kunnostaa.

Tyylillisesti keittiöstä toivottiin modernia ja yksinkertaista, sekä väriltään valkoista. Muuten sisustuksessa neutraalit värit ovat ok. Asiakkaan silmää miellyttävät keittiökalusteet ilman vetimiä. Koska asunto tulee olemaan vuokralla, keittiön tulisi olla ajaton ja kestävä.

Alla on keittiön suunnitelma. Pohjakuvat olen piirtänyt Autocadilla ja leikkaus- sekä 3d-kuvat on tehty SketchUpilla. Tämä oli ensimmäinen projekti, jossa käytettiin SketchUpia. Vielä on paljon opittavaa! 😀

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s